RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:01:17    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 25 juni 2014 13:04 uur, laatst gewijzigd op 25 juni 2014 13:49 uur

Sefkat weer onder vuur bij PVV

Sefkat weer onder vuur bij PVV

Op de foto: De Zorggroep Elde werft op haar website Turkse en Marokkaanse zorgverleners voor verpleeghuis Sefkat in Boxtel. De PVV vindt dit discriminerend en in strijd met de wet. De tekst is inmiddels verwijderd.

UPDATE - De Statenfractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt dat de Zorggroep Elde in Boxtel zich schuldig maakt aan discriminerende personeelswerving. De instelling werft op haar website Turkse en Marokkaanse zorgverleners voor verpleeghuis Sefkat in Boxtel.

De PVV-fractie stelt vragen aan het provinciebestuur over deze personeelswerving, mede omdat Gedeputeerde Staten subsidie verlenen aan een kenniscentrum dat aan Sefkat is verbonden. Verwijzend naar de subsidieverordening van de provincie stelt de partij dat er geen recht op subsidie is als in strijd wordt gehandeld met 'fundamentele rechtsbeginselen'.

De PVV vraagt of het provinciebestuur bereid is de subsidie in te trekken en terug te vorderen. Eerder stelde de partij soortgelijke vragen omdat Noord-Brabant een financiële bijdrage verleende aan de oprichting van Sefkat. Het verpleeghuis voor allochtonene ouderen is sinds 2011 gehuisvest in het vroegere Lindenlust aan de Bosscheweg in Boxtel.

Bestuursvoorzitter Jacqueline Joppe van de Zorggroep Elde geeft aan dat de tekst op de website is verouderd en inmiddels is verwijderd. ,,Ik ben blij met de kritische kijk van de PVV omdat we helemaal niet werken zoals op deze doorklikpagina van Sefkat te lezen viel", aldus Joppe. Volgens de bestuurder werft de Zorggroep Elde voor alle woonzorgcentra medewerkers met affiniteit voor de specifieke leefstijl van bewoners.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 26 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Natasja fashion Doornmalen electro Zwanenberg adviesgroep Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies Toverboom Tiga Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans 040Fit SNS Bank TopSlank