RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:26:34    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 14 juni 2012 10:08 uur, laatst gewijzigd op 16 juni 2012 17:41 uur

Sefkat officieel geopend

Sefkat officieel geopend

Op de foto: Togan Oral, Frank van Beers, Saskia van Eenbergen en Mohammed Rahmoune knipten woensdag een paars lint door om de opening van Sefkat te symboliseren. (Foto: Albert Stolwijk).

Sefkat, het verpleeghuis dat leefstijlgerichte zorg biedt aan Turkse en Marokkaanse ouderen, is in september al gestart aan de Bosscheweg. De officiële opening van de voorziening vond woensdag plaats. Burgemeester Frank van Beers, de Turkse consul-generaal Togan Oral en Saskia van Eenbergen van de provincie Noord-Brabant waren te gast en knipten een lintje door om Sefkat officieel te openen.

Mario de Keijzer, locatiedirecteur van Sefkat, noemde het officiële openingsmoment ’een feestelijke dag’. ,,In 2003 zijn de ideeën ontstaan voor een voorziening voor cultuurspecifieke zorg. Na een drukke, boeiende en intensieve periode bieden we nu professionele zorg in de breedste zin van het woord.” Hij gaf aan dat de veertiende en vijftiende bewoner de komende weken worden verwelkomd.

De Turkse consul-generaal Togan Oral was woensdag te gast bij de officiële opening van het verpleeghuis. ,,Onze ouders hebben ons opgevoed en verzorgd. Als zij ouder worden, is het onze beurt om die taak over te nemen. Als wij ze niet meer thuis kunnen verzorgen, dan is dit een prachtige plek om de rest van je leven door te brengen.” Oral werd zichtbaar emotioneel tijdens zijn toespraak. ,,Ik moet denken aan mijn eigen grootouders” lichtte hij toe.

Het verpleeghuis werd officieel ingezegend door imam Mikail Yildirim. Het Marokkaans Mannenkoor en het Wereldkoor zorgden voor muzikale intermezzo’s.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Toverboom Zwanenberg adviesgroep Modecentrum Frans Theelen Geerts advies SNS Bank Rijschool Dolman Meubelmakerijdenberg Koppelmans Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Gemeente Boxtel Kindertuin Café zaal Kloosterzicht