RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:09:16    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 15 oktober 2011 15:14 uur, laatst gewijzigd op 16 oktober 2011 13:31 uur

Scouts vermaken zich tijdens JOTARI

Scouts vermaken zich tijdens JOTARI

Op de foto: De scouts van Scouting Boxtel die zaterdag en zondag deelnamen aan de JOTARI mochten onder meer zelf radio-uitzendingen verzorgen vanuit het onderkomen Wickiup aan de Molenwijkseweg. (Foto: Albert Stolwijk).

Het weer was prachtig, de sfeer meer dan uitstekend en het programma zo afwisselend dat niemand van de ongeveer tweehonderd deelnemende scouts van 5 tot en met 23 jaar zich hoefde te vervelen. Het onderkomen Wickiup van Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg was dit weekeinde vanwege het evenement Jamboree On The Air Radio, Internet en televisie, kortweg JOTARI, veranderd in een modern communicatiecentrum.

De scouts maakten radio- en televisieopnamen, genoten van chatsessies op internet en legden contacten met zendamateurs van andere scoutinggroepen. Daarnaast stonden een aantal spectaculaire spellen op het programma, waaronder een klimtoren van elf meter, een bos- en een nachtspel, een geheimcodespel in de kampvuurkuil en een gezamenlijk spel met lichtgevende armbandjes.

De scouts konden dit weekeinde chatten op zo’n veertig computers. Daarnaast had Scouting Boxtel een eigen radiozender en maakten de deelnemers aan de JOTARI televisie-uitzendingen voor Omroep Dommelland. Elk half uur werden korte filmpjes uitgezonden op televisie met als achterliggende gedachte de scouts kennis te laten maken met de andere kant van televisie en radio.

De lokale omroeporganisatie liet zaterdag en zondag muziek horen en zond programma’s uit die gemaakt werden door scouts. ,,Nieuw dit jaar is dat het evenement ook te volgen is op Twitter. Zowel hier in Wickiup als in een ruimte op Nergena staan twee Twitterzuilen waar onze leden hun ervaringen en belevenissen kunnen delen. Zo kan iedereen zien en lezen wat wij doen tijdens de JOTARI”, legde woordvoerder Harm Soeterings van Scouting Boxtel zaterdag uit.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank