06:54:20    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 februari 2014 16:39 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2014 17:49 uur

Scouts redden vrouw uit Dommel

Scouts redden vrouw uit Dommel

Op de foto: Deze zes scouts van Scouting Boxtel redden samen met twee omstanders een vrouw van de verdrinkingsdood. Van links naar rechts: Mirthe (12), Damian (13), Michelle (15), Stef (13), Lotte (11) en Giel (13). (Foto: Scouting Boxtel).

UPDATE - Zes scouts van Scouting Boxtel hebben zaterdag samen met twee omstanders een vrouw uit de Dommel gered. Het incident deed zich voor nabij de brug over de Dommel in de Achterberghstraat.

De gidsen en verkenners verbleven tijdens het weekeinde in blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Tijdens een tocht door de omgeving kwam één van de groepjes bij de Dommel een gevaarlijke situatie tegen. Eerder was een vrouw door nog onbekende oorzaak te water geraakt. Ze was onderkoeld, kon zichzelf niet meer redden en riep om hulp.

De scouts hadden dit volgens een woordvoerster nog nooit meegemaakt, maar reageerden direct. Mirthe en Stef belden 112. ,,Mirthe vond dat heel spannend en was bang niet serieus genomen te worden. Gelukkig ging dat goed en waren politie en ambulance snel ter plaatse. Ondertussen legden de andere scouts hun jassen over de vrouw om haar wat op te warmen, terwijl er thuis dekens gehaald werden.”

De vrouw is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Politieagent Marcel de Rouw complimenteerde de scouts voor de snelle en juiste reactie.

 

 

Advertenties