RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:52:06    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 08 maart 2014 11:42 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2014 11:47 uur

Scouts in het zonnetje gezet

Scouts in het zonnetje gezet

Op de foto: De zes scouts poseren samen met bestuurslid Nic van Holstein van Scouting Nederland en burgemeester Mark Buijs.

Mirthe (12), Damian (13), Michelle (15), Stef (13), Lotte (11) en Giel (13) van Scouting Boxtel verrichtten zaterdag 22 februari met twee omstanders een heldendaad. Zij redden een vrouw uit de Dommel. Zaterdag werd het zestal op het veld bij blokhut Wickiup verrast met een tweetal onderscheidingen.

,,Ik las over jullie heldendaad in de krant en vond dat ik hier iets mee moest doen", zei burgemeester Mark Buijs zaterdag tegen de kinderen. De zes scouts ontvingen dan ook allemaal een oorkonde voor heldhaftig optreden. ,,Dit is de allereerste keer dat deze oorkonde wordt uitgereikt, wie weet krijgen anderen het certificaat in de toekomst ook nog", aldus burgemeester Buijs.

Ook Scouting Nederland had een speciale onderscheiding voor het zestal. Bestuurslid Nic van Holstein van Scouting Nederland reikte een teken van moed uit en had ook nog een speciaal scoutingcadeau meegebracht: een zaklamp voor de zes scouts. De kinderen waren wat beduusd door alle aandacht, maar vonden het heel speciaal. ,,Een ontmoeting met de burgemeester, dat maak je niet zo vaak mee", lachte Mirthe.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Geerts advies Doornmalen electro Olieenzo Tiga Koppelmans Kindertuin Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Toverboom Zwanenberg adviesgroep 040Fit Natasja fashion Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij