23:43:49    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 oktober 2014 13:22 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2014 13:23 uur

Scouting in Zonnestrijd

Scouting in Zonnestrijd

Wil jij dat Scouting Boxtel een set gratis zonnepanelen wint? Breng dan nu je stem uit op zonnestrijd.nl. Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt Scouting Boxtel mee naar de hoofdprijs: tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de 2e en 3e plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de 4e en 5e plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend.

Scouting Boxtel heeft uw stem nodig om kans te maken deze zonnepanelen. Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Stemmen kan van 24 september tot en met 31 oktober.

‘Jongeren én hun ouders op een positieve manier in aanraking brengen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzame energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting worden kinderen en jongeren uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. Gebruikmaken van duurzame energie past goed bij de maatschappelijk bewuste houding die Scouting Boxtel haar leden meegeeft. Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

De actie Scouting Zonnestrijd is een vervolg op de succesvolle kinderboerderijenactie ‘Zet kinderboerderijen in de zon’, die Natuur & Milieu vorig jaar heeft gehouden samen met de ASN Bank. Duizenden mensen stemden toen op hun favoriete kinderboerderij. Bij de drie winnende kinderboerderijen liggen de zonnepanelen inmiddels op het dak. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de kinderboerderijen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Toverboom Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Doornmalen electro Filipe Podium Boxtel Geerts advies Elan Bikes support TopSlank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel