01:08:37    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 19 oktober 2013 17:02 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2013 17:06 uur

Scouting Boxtel: 48 uur online

Scouting Boxtel: 48 uur online

Op de foto: Alle 225 scouts doen mee aan de radioprogramma's van de deejays Raksha (rechts) en Jacala. (Foto: Marc Cleutjens).

Scouting Boxtel doet met ruim 225 scouts mee aan de tweedaagse Jotari. Dat betekent 48 uur chatten, zenden en tv/radio maken. Maar de scouts doen ook gewoon mee aan levend memory, spelen blindemannetje en houden een nachtelijk bosspel.

Jotari is de afkorting voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. ,,Onze scouts maken via zendamateurs en internet contact met andere scouts, overal ter wereld", vertelt Tom van Lamoen. ,,De jongste kinderen chatten met leeftijdsgenoten in Nederland, de oudere scouts leggen wereldwijd contact.

Hoogtepunt van Jotari is meedoen aan tv- en radioprogramma's die voortdurend live worden gemaakt en uitgezonden worden via Omroep Dommelland en streaming op internet. Op de radio zijn naast muziek ook leuke luisterspelletjes te horen, zoals Geen Ja Geen Nee en Wie Ben Ik. De tv-programma's lieten onder meer een spontaan verzonnen lipdub zien.

Alle 225 scouts overnachten tijdens het Jotari-weekeinde in scoutinggebouw Wickiup aan de Molenwijkseweg. Dat gebeurt in slaapzalen en in tenten rondom het gebouw nabij Sparrenrijk. In dat bos worden voor alle scouts spelletjes gehouden. ,,En 's nachts doet iedereen mee aan een spannend nachtspel", aldus Van Lamoen.

Meer weten van Jotari: www.scoutingboxtel.nl. Een uitgebreid verslag van het evenement verschijnt donderdag 24 oktober in Brabants Centrum.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Filipe TopSlank Elan Bikes support Remax-optimus Geerts advies buisman optiek Podium Boxtel Alfa