RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:01:19    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 06 maart 2012 18:54 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2012 12:49 uur

Schuurbrand richt veel schade aan

Schuurbrand richt veel schade aan

Op de foto: De brandweer van Boxtel is bezig met het blussen van de uitslaande schuurbrand aan de Schijndelsedijk. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. (Foto: Albert Stolwijk).

De brandweer van Boxtel rukte dinsdagavond rond de klok van zes uur uit voor een uitslaande schuurbrand bij loonbedrijf BHE (verhuur, handel en reparatie van landbouwwerktuigen) aan de Schijndelsedijk. Ook de hoogwerker uit 's-Hertogenbosch werd ingezet.

Eigenaar Bert Eijkemans van BHE was dinsdagavond aan het eten toen de brand uitbrak. ,,We zaten aan tafel toen mijn dochter opeens zei dat er vlammen uit de schuur kwamen. Even daarvoor hadden we er nog gewoon gewerkt. Het vuur greep zo snel om zich heen dat de schuur binnen de kortste keren in lichterlaaie stond”, aldus Eijkemans. ,,Ik heb geen flauw idee wat de oorzaak kan zijn, maar dit is natuurlijk echt vreselijk. Van de schuur is weinig meer over, die moet waarschijnlijk helemaal afgebroken worden.”

De schuur was gevuld met inventaris van het bedrijf. ,,Onder meer gereedschap, machines en landbouwwerktuigen”, laat Eijkemans weten. ,,Op het materiaal, waaronder veel ijzer, is asbest gekomen. Alles moet weg en is onbruikbaar geworden. Ik ben blij dat de brand niet overgeslagen is naar de woning, dat is een geluk bij een ongeluk. De brandweer was gelukkig heel snel ter plaatse.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro SNS Bank Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel