RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:26:41    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 maart 2014 11:24 uur, laatst gewijzigd op 14 maart 2014 11:30 uur

Schoolvoetbal op Cruyff Court

Schoolvoetbal op Cruyff Court

Op de foto: Alle scholieren die meedoen aan het toernooi op het Cruyff Court in Boxtel gingen vrijdagochtend op de foto. (Foto: Marc Cleutjens).

Het Cruyff Court bij orthopedagogisch instituut De La Salle in Boxtel is vrijdag het decor van een schoolvoetbaltoernooi. Naast de Michaëlschool, die op het terrein aan de Schijndelseweg is gevestigd, doen ook drie andere scholen uit Boxtel mee.

De Angelaschool is hofleverancier met vijf teams, ook de Prinses Amaliaschool en de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel zijn met meerdere teams vertegenwoordigd. Ze spelen een onderlinge competitie in teams van vier spelers met een vliegende keeper.

De beginselen van de Cruyff Foundation staan hoog in het vaandel tijdens het toernooi. Naast een prijs voor het beste jongens- en meisjesteam is er een beker voor het team dat het meest sportief is en respect toont. Wie het hardst op doel schiet bij de snelheidsmeting kan ook een trofee winnen.

De winnende schoolteams kwalificeren zich voor de kwartfinale die in april op een Cruyff Court in Tilburg wordt gespeeld. De halve finale is in Nijmegen. Dan spelen de teams zes tegen zes omdat dat speelveld een stuk groter is dan het Cruyff Court dat vorig jaar bij De La Salle in gebruik werd genomen.

Met het toernooi wil De La Salle haar terrein ook gastvrij openstellen voor andere gebruikers. Bij de prijsuitreiking is een vertegenwoordiger van de Cruyff Foundation aanwezig.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Gemeente Boxtel