09:00:28    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 25 augustus 2012 21:09 uur, laatst gewijzigd op 26 augustus 2012 09:08 uur

Schoolpleinorkest opent Maremak

Schoolpleinorkest opent Maremak

Op de foto: Begin mei betrokken de leerlingen van De Maremak hun nieuwe school al. Donderdag 6 september volgt de officiële opening. (Foto: Henk van Weert).

Een 'schoolpleinorkest' van 320 kinderen opent donderdag 6 september feestelijk de nieuwbouw van sbo-school De Maremak en de aangrenzende nieuwe lokalen van basisschool De Beemden en kindercentrum Kindertuin.

Op de dagen voorafgaand aan de officiële opening van de Boxtelse sbo-school aan de Beukums gaan leerlingen in workshops aan de slag om op ongebruikelijke instrumenten muziek te leren maken: cementkuipen, steigerpijpen en gestemde bierflesjes worden aangevuld met shakers, klapkokers en klankplanken. Dat gebeurt onder leiding van een gezelschap kunstenaars dat opereert onder de naam 'Fort van de Verbeelding' dat naar Boxtel komt via het lokale project CultuurBox. Ouders en leerkrachten die een écht instrument bespelen ondersteunen het Grote Zelfgemaakte Schoolpleinorkest dat om 15.00 uur optreedt.

Aansluitend kunnen omwonenden en andere belangstellenden van 16.30 tot 18.30 uur een kijkje nemen in de nieuwbouw van De Maremak, maar ook het gebouw van Kindertuin en De Beemden. De Maremak verhuisde eind april van brede school De Wilgenbroek naar een nieuw onderkomen aan de Beukums. De vrijgekomen lokalen in De Wilgenbroek zijn bestemd voor basisschool De Hobbendonken, nu nog gevestigd aan de Beneluxlaan.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij