RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:12:11    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 26 november 2011 13:17 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2011 16:47 uur

Schooljeugd leert blussen

Schooljeugd leert blussen

Op de foto: Semme van de Kamp bedient samen met burgemeester Frank van Beers een brandblusser. Regionaal brandweercommandant Paul Verlaan en Julia Sanders kijken toe terwijl een brandweerman aanwijzingen geeft. (Foto: Albert Stolwijk).

Samen met hun gezinsleden zijn Julia Sanders (9) van sbo-school De Maremak en Semme van de Kamp (basisschool De Spelelier) de hele dag in touw in opleidingscentrum Blusco aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel. Ze leren brandjes bestrijden, maar ook waarop ze moeten letten als het gaat om veiligheid in en om huis.

De twee kinderen zijn samen met achttien andere basisschoolleerlingen winnaar van de internetwedstrijd Professor Blussemans. Die werd georganiseerd tijdens de maand van de brandpreventie in oktober, toen vrijwilligers van de brandweer demonstraties verzorgden voor in totaal 17.000 kinderen.

,,Ons huis is best wel veilig", concludeerde Julia nadat zij op internet het vragenformulier van Professor Blussemans had ingevuld. ,,Alleen rommel op de trap later slingeren is niet zo verstandig als er rook in huis is en je de weg naar buiten moet vinden op de tast."

Semme verheugt zich erop om een heus brandweerpak aan te trekken. ,,Ik heb net een blusapparaat leeggespoten met de burgemeester", glundert het meisje. Moeder Natasja knikt trots: ,,Dit is een heel leerzame dag."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro SNS Bank Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Proef Culinair