10:50:50    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 mei 2012 15:31 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2012 05:49 uur

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Op de foto: Blik op het schoolplein bij het nieuwe onderkomen van sbo-school De Maremak. (Foto: Henk van Weert).

Tijdens de eerste schooldag na de meivakantie hebben de bijna honderd leerlingen van sbo-school De Maremak dinsdag hun spiksplinternieuwe gebouw aan de Beukums betrokken. 's Ochtends werden ze verwelkomd door de 'buren' van basisschool De Beemden, in de middagpauze reed een frietwagen het schoolplein op en werd de jeugd getrakteerd op snacks.

Interim-directeur Wil Stravens glundert van oor tot oor. Het nieuwe schoolgebouw is helemaal naar de wensen van zijn team opgetrokken. ,,Kinderen die wat meer zorg vragen, kunnen we hier helpen om hun specifieke talenten volop te ontwikkelen. Jeugd die op een of andere manier in de knel heeft gezeten, willen we weer helemaal tot bloei laten komen. Ik ben blij dat de gemeente extra heeft willen investeren voor speciaal basisonderwijs. Het is een meerwaarde voor het lokale schoolaanbod."

Op deze eerste dag in het nieuwe gebouw dat vier maanden eerder kon worden betrokken dan gepland is het nog even zoeken. Maar de ruime lokalen met veel daglicht vallen erg in de smaak. Om het hoekje wordt nog gewerkt om een parkeerterrein aan te leggen bij de sportzaal van Tabitta en voor het schoolplein moet nog een 'kiss-and-go'-zone ingericht. Begin juni opent kindercentrum Kindertuin een nieuwe peuterspeelzaal en kinderopvang met verruimde openingstijden. Woensdag 9 mei gaan de schoolkinderen met kunstenaar Alex van der Heijden aan de slag tijdens mozaïekworkshops.

Op de foto: Het Liempdse aannemingsbedrijf Van den Boomen realiseert op de hoek van de Europalaan en de Beukums een parkeerterrein voor bezoekers en medewerkers van de nieuwe brede school in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert).

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geerts advies Doornmalen electro Elan Bikes support Remax-optimus Toverboom Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij