RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:04:24    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 08 mei 2012 15:31 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2012 05:49 uur

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Op de foto: Blik op het schoolplein bij het nieuwe onderkomen van sbo-school De Maremak. (Foto: Henk van Weert).

Tijdens de eerste schooldag na de meivakantie hebben de bijna honderd leerlingen van sbo-school De Maremak dinsdag hun spiksplinternieuwe gebouw aan de Beukums betrokken. 's Ochtends werden ze verwelkomd door de 'buren' van basisschool De Beemden, in de middagpauze reed een frietwagen het schoolplein op en werd de jeugd getrakteerd op snacks.

Interim-directeur Wil Stravens glundert van oor tot oor. Het nieuwe schoolgebouw is helemaal naar de wensen van zijn team opgetrokken. ,,Kinderen die wat meer zorg vragen, kunnen we hier helpen om hun specifieke talenten volop te ontwikkelen. Jeugd die op een of andere manier in de knel heeft gezeten, willen we weer helemaal tot bloei laten komen. Ik ben blij dat de gemeente extra heeft willen investeren voor speciaal basisonderwijs. Het is een meerwaarde voor het lokale schoolaanbod."

Op deze eerste dag in het nieuwe gebouw dat vier maanden eerder kon worden betrokken dan gepland is het nog even zoeken. Maar de ruime lokalen met veel daglicht vallen erg in de smaak. Om het hoekje wordt nog gewerkt om een parkeerterrein aan te leggen bij de sportzaal van Tabitta en voor het schoolplein moet nog een 'kiss-and-go'-zone ingericht. Begin juni opent kindercentrum Kindertuin een nieuwe peuterspeelzaal en kinderopvang met verruimde openingstijden. Woensdag 9 mei gaan de schoolkinderen met kunstenaar Alex van der Heijden aan de slag tijdens mozaïekworkshops.

Op de foto: Het Liempdse aannemingsbedrijf Van den Boomen realiseert op de hoek van de Europalaan en de Beukums een parkeerterrein voor bezoekers en medewerkers van de nieuwe brede school in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert).

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Schooljeugd in nieuwe Maremak

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie SNS Bank Modecentrum Frans Theelen