01:30:59    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 juli 2014 22:59 uur, laatst gewijzigd op 08 juli 2014 23:06 uur

School in MIGA écht van de baan

School in MIGA écht van de baan

Er komt geen nieuwe school in de wijk Munsel/In Goede Aarde. Een verhuizing van basisschool De Hobbendonken is daarmee ook definitief van de baan.

De gemeenteraad van Boxtel stemde dinsdag in met dit voorstel van het college van B. en W. Balans vormde een uitzondering. De oppositiepartij is voor een verhuizing van De Hobbendonken naar MIGA en reageerde fel. ,,De Hobbendonken wordt van tafel geveegd", aldus Wim van der Zanden (Balans).

De overige fracties noemden het dossier 'schrijnend' en vonden het een moeilijke beslissing. ,,Maar we kunnen niet anders", aldus de partijen. Reden voor het afketsen van de verhuizing zijn de prognoses die een flinke daling van het aantal basisschoolleerlingen laten zien.

De schoolbesturen gaan gezamenlijk een visie maken voor de basisscholen in de gemeente Boxtel en hun toekomst. Tot die tijd blijft De Hobbendonken gevestigd op de huidige locatie aan de Beneluxlaan. (Foto: Peter de Koning).

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 juli.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Podium Boxtel Toverboom Beleef Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg