16:13:21    vrijdag, 13 december 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 mei 2012 09:09 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 09:24 uur

Scholieren weer terug uit Salonta

Scholieren weer terug uit Salonta

Op de foto: 'Oranje' picknick op Koninginnedag in Roemenië.

Met een schat aan ervaringen zijn tien leerlingen van het Baanderherencollege woensdagavond teruggekeerd uit de Roemeense stad Salonta. Ze bezochten er onder meer de Peterschool, de Social Care Service en het bejaardenhuis die met Boxtelse steun tot stand kwamen.

Nadat een Roemeense delegatie begin april in Boxtel te gast was, stond afgelopen week een tegenbezoek op het programma. In de Grup Scolar Argicol, volgens begeleidend docent Baptist van Wanrooij een kruising tussen de Boxtelse vmbo-school en de plaatselijke Helicon-vestiging, werden diverse lessen gevolgd. Ook lieten de Boxtelse scholieren zich op eigen verzoek voorlichten over de situatie ten tijde van het communisme.

Indruk maakte het bezoek aan een grote viskwekerij annex paardenfokkerij die de ouders van een van de Roemeense leerlingen runnen.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht