18:01:29    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 mei 2012 09:09 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 09:24 uur

Scholieren weer terug uit Salonta

Scholieren weer terug uit Salonta

Op de foto: 'Oranje' picknick op Koninginnedag in Roemenië.

Met een schat aan ervaringen zijn tien leerlingen van het Baanderherencollege woensdagavond teruggekeerd uit de Roemeense stad Salonta. Ze bezochten er onder meer de Peterschool, de Social Care Service en het bejaardenhuis die met Boxtelse steun tot stand kwamen.

Nadat een Roemeense delegatie begin april in Boxtel te gast was, stond afgelopen week een tegenbezoek op het programma. In de Grup Scolar Argicol, volgens begeleidend docent Baptist van Wanrooij een kruising tussen de Boxtelse vmbo-school en de plaatselijke Helicon-vestiging, werden diverse lessen gevolgd. Ook lieten de Boxtelse scholieren zich op eigen verzoek voorlichten over de situatie ten tijde van het communisme.

Indruk maakte het bezoek aan een grote viskwekerij annex paardenfokkerij die de ouders van een van de Roemeense leerlingen runnen.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta Scholieren weer terug uit Salonta

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Toverboom Geerts advies Podium Boxtel Elan Bikes support Filipe Meubelmakerijdenberg Remax-optimus