02:44:27    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 mei 2014 00:04 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2014 09:00 uur

Scholieren leren Salonta kennen

Scholieren leren Salonta kennen

Op de foto: Tijdens de tweede dag van het verblijf in Salonta volgden de BHC-leerlingen lessen op een Roemeense school. (Foto: Annelieke van der Linden).

Elf leerlingen van het Baanderherencollege verblijven samen met enkele begeleiders tot en met dinsdag 13 mei in Salonta, het Roemeense dorp dat sinds 1991 verbonden is met Boxtel. Donderdag, de dag na aankomst, leerden de scholieren het Roemeense leven steeds beter kennen...

De Boxtelse delegatie verzamelde bij Liceul Tehnologic nr. 1, de school waar de Roemeense jongeren die deelnemen aan de uitwisseling hun lessen volgen. Hier kregen de leerlingen van het Baanderherencollege een rondleiding en namen ze deel aan lessen, zoals Engels en Biologie. Na afloop genoot iedereen van een warme lunch, verzorgd door de studenten die een horecaopleiding op de school volgden.

Na afloop was het tijd om het centrum van Salonta te ontdekken. Onder leiding van Jos Geerts, de voorzitter van de stichting Boxtel-Salonta die zeer regelmatig in het Roemeense dorp te vinden is, werd de wijk Fuverts Kert bezocht. Dat je in Salonta regelmatig verwijzingen naar Nederland aantreft, bleek toen de studenten naar het Angeliquepark gingen. Deze speeltuin bij een school is vernoemd naar Angelique Knuvers. Deze vrouw uit Veghel reisde regelmatig af naar Salonta om schoenen te schenken aan arme Roemeense kinderen. Angelique overleed in 2001, waarna de gemeenschap in Salonta besloot om het park naar haar te vernoemen.

Donderdag brengen de leerlingen een bezoek aan de weekmarkt in het dorp. Vervolgens worden ze per bus naar Baia Felix gebracht, een groot aquapark.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair