12:14:16    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 februari 2012 22:04 uur, laatst gewijzigd op 02 februari 2012 15:15 uur

Scholieren JRL bezoeken moskee

Scholieren JRL bezoeken moskee

Op de foto: Een groep leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum poseert met de imam in de gebedsruimte van de Boxtelse Mevlana-moskee. (Foto: Willemijn Bakx).

Alle tweedeklassers van het Jacob-Roelandslyceum hebben vorige week een studiebezoek gebracht aan de Mevlana-moskee in Boxtel. Volgens docent Willemijn Bakx was het een leerzaam bezoek waarbij het zelfs mogelijk was een gebed bij te wonen.

De leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum werden ontvangen in de gebedsruimte en kregen van de imam uitleg over de islam, de inhoud van deze godsdienst en de betekenis daarvan in het dagelijks leven. ,,De leerlingen stelden veel vragen die allemaal duidelijk werden beantwoord”, blikte Bakx deze week terug. ,,Niet alleen de inrichting van de moskee kwam ter sprake, ook actuele ontwikkelingen en het geloof zelf werden uitgebreid belicht.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Toverboom buisman optiek Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro EmielTechniek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Beleef Boxtel Alfa Geerts advies Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo