RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:31:23    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 05 november 2014 07:19 uur, laatst gewijzigd op 05 november 2014 07:24 uur

Schildersprijs niet naar Boxtel

Schildersprijs niet naar Boxtel

Op de foto: Michiel van de Laar schildert een marmerimitatie als lambrisering in de woning van Wim en Jolande Tielemans aan de Oude Kerkstraat in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Decoratieschilder Michiel van de Laar uit Vught is dinsdagavond op een gedeelde tweede plaats geëindigd tijdens de uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2014. De geboren en getogen Boxtelaar was een van de drie genomineerde en liet zijn renovatiewerk in het monumentale pand Oude Kerkstraat 9, pal onder de toren van de Sint-Petrusbasiliek beoordelen.

Van de Laar, die een eigen atelier runt en oud-leerling is van mbo-school SintLucas, deed de hele klus in samenwerking met Hans Boers uit Sint-Michielsgestel. Die was verantwoordelijk voor de onmisbare grondlagen en het afwerken met de nodige vernissen. Naast het terugbrengen van rijk versierde stucplafonds bestond het werk uit schilderimitaties van eikenhout en marmer.

De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en is een initiatief van de Schilders Vakkrant, Eisma's Schildersblad en SchildersVak.nl. Met deze jaarlijkse prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de branche bevorderen en het kwaliteitsschilderwerk promoten. De prijs werd dit jaar gewonnen door twee  restauratoren uit Arnhem en Deventer, die een neogotische kerk in het Gelderse Netterden restaureerden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies