00:21:13    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 21 november 2011 17:01 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2011 09:56 uur

Schilden pronken in gemeentehuis

Schilden pronken in gemeentehuis

Op de foto: Kunstwerken van leerlingen van de Michaëlschool hangen tot half januari in het gemeentehuis te Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Bezoekers aan het Boxtelse gemeentehuis wanen zich tot half januari voor even terug in de tijd. Leerlingen van de Michaëlschool maakten namelijk tijdens een cultuurproject allerlei kunstwerken met het thema middeleeuwen. Deze zijn nu in het gemeentehuis aan de Markt te bezichtigen.


,,Wat een prachtige beelden van de middeleeuwen. Creativiteit helpt bij werken aan je eigen ontwikkeling. Alle lof dus.” Dit schrijft wethouder Anton van Aert in het gastenboek dat bij de expositie ligt. Deze tentoonstelling is een afsluiting van het cultuurproject op de Michaëlschool. Alle leerlingen van de speciale school volgen jaarlijks dit project met een bepaald thema. De middeleeuwen stonden centraal in mei van het vorige schooljaar.

,,Ieder niveau heeft een ander product gemaakt”, vertelt Gaby van der Leegte, lerares Tehatex (Tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen). Zo zijn er pentekeningen gemaakt van kastelen, knip- en plakwerk van vikingschepen en kleurrijke houten schilden. Van der Leegte: ,,Deze schilden zijn versierd met de initialen van de kinderen en met afbeeldingen van wat het dichtst bij ze staat.”

Rajko (16) geeft aan veel plezier te hebben beleefd aan het project. ,,Ik wil later sowieso iets gaan doen met tekenen, dus ik vond het mooi om zo’n schild te maken.” Hij had meteen in zijn hoofd wat hij wilde maken. Op zijn schild staat een grote sfinx. ,,Ik wilde graag iets met Egypte doen omdat ik de afbeeldingen altijd zo mooi vind”, zegt Rajko.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij