RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:08:28    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 20 november 2011 15:31 uur, laatst gewijzigd op 20 november 2011 15:35 uur

'Schijt je rijk' op Kinderboerderij

\'Schijt je rijk\' op Kinderboerderij

Op de foto: Kalf Clara wordt door coördinator Karien van Rijst van de Kinderboerderij en prins Paul d'n Urste naar de wei gebracht. (Foto: Peter de Koning).

Bij de Boxtelse Kinderboerderij werd zondagmiddag het startsein gegeven voor de viering van het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging De Knokkers. Onder de noemer 'Schijt je rijk' organiseerde de vereniging een loterij waarbij Boxtelaren een lotnummer kregen. De winnaar van de loterij was de eigenaar van het lot dat bij het vak hoorde waar het kalf Clara het eerst een koeienvlaai deponeerde.

Amper vijf minuten was Clara in de wei toen ze haar eerste vlaai liet vallen. Na een paar minuten over het veld te hebben gerend, luidkeels aangemoedigd door het aanwezige publiek, liet het kalf een luid geloei horen en was het einde van de loterij een feit. Onder leiding van prins Paul d’n Urste van Eendengat liepen De Knokkers snel naar de plek waar Clara haar vlaai had gedeponeerd. Vervolgens werd berekend welk lot in de prijzen was gevallen.

Elf jaar geleden werd 'Schijt je rijk' ook al gehouden. Toen stond het publiek twee uur vol spanning te wachten, dit jaar was het evenement een stuk sneller voorbij. De Knokkers en medewerkers van de Kinderboerderij waren erg verbaasd dat Clara zo snel haar werk deed. Tijdens de loterij was er via een camera live verbinding met de kantine van honk- en softbalvereniging Ducks. Hier werd tevens de winnaar bekend gemaakt. En Clara? Die mocht na afloop weer lekker in de stal genieten van vers voer.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie