RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:47:31    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 16 april 2014 11:07 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2014 11:40 uur

'Schaliegasrapport verschijnt in mei'

\'Schaliegasrapport verschijnt in mei\'

Op de foto: De gemeenten Boxtel en Noordoostpolder en het Klimaatverbond stelden begin dit jaar een online manifest op tegen (proef)boringen naar schaliegas. Peter van de Wiel ondertekende namens de gemeente Boxtel het manifest. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Ingenieursbureau Arcadis doet momenteel onderzoek naar de locaties in Nederland waar naar schaliegas geboord kan worden. De verwachting was dat de resultaten van een structuurvisie in april bekend zouden worden, maar volgens wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel is de presentatie van het onderzoek uitgesteld naar half mei. ,,Al horen we vanuit Den Haag heel weinig.”

Wethouder Van de Wiel reisde dinsdag af naar de gemeente Noordoostpolder voor overleg met het college van B. en W. en deelname aan een publieksavond in het dorp Marknesse, net als Boxtel een beoogde locatie voor schaliegasboringen. ,,We hebben al langer intensief contact met de Noordoostpolder, zo hebben we samen het online manifest tegen proefboringen opgesteld”, aldus Van de Wiel. Tijdens de bijeenkomst spraken onder meer professor Rien Herber van de Rijksuniversiteit Groningen en burgemeester Albert Rodenboog over schaliegasboringen. Van de Wiel beantwoordde vragen van het publiek over de Boxtelse situatie.

Dinsdagavond werd bekend dat de leden van Provinciale Staten Utrecht een motie hebben aangenomen tegen proefboringen naar schaliegas. Hiermee verklaren negen provincies zich tegen de proefboringen.

Lees meer over schaliegas in Brabants Centrum van donderdag 17 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij