RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:45:34    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 03 februari 2012 22:10 uur, laatst gewijzigd op 03 februari 2012 22:12 uur

Schaliegasoverleg ministerie achter gesloten deuren

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) houdt op 15 februari in ’s-Hertogenbosch en Boxtel twee besloten bijeenkomsten over schaliegas. Opmerkelijk is dat leden van de gemeenteraad, ondanks aandringen van het college van B. en W. van Boxtel, niet worden uitgenodigd. De politiek is boos.

Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP trok vrijdag als eerste aan de bel en meldde ’zeer verbolgen’ te zijn over de beslotenheid van de twee bijeenkomsten. De bijeenkomsten – een voor overheden in Zuid-Nederland en een voor belangengroepen – moeten leiden tot de formulering van de onderzoeksvraag naar de negatieve gevolgen van boren naar schaliegas.

Niet alleen de SP spreekt haar ongenoegen uit over de zaak. Tossy Pollman van PvdA/GroenLinks meldt op Twitter: ’Het ministerie van EL&I wil niet met raadsleden uit Boxtel praten over de opzet van het onafhankelijk onderzoek. Nou vraag ik je!’. Namens D66 laat Fons van Heesch weten dat PvdA/GroenLinks het college juist in het zadel houdt en niet bereid is de stekker uit het schaliegasdossier te trekken. ’Schande’, foetert Van Heesch.

In een reactie zegt woordvoerder Bas Schel van de gemeente dat Boxtel deze week indirect is benaderd door het ministerie om deel te nemen aan de informatiebijeenkomsten. Inmiddels is contact gelegd met het ministerie omdat Boxtel ´rechtstreeks betrokken wil zijn’. Daarnaast worden nu ook de actiegroepen uitgenodigd.

Raadsleden zijn vooralsnog niet welkom, ook al heeft het college van B. en W. daar volgens Schel op aangedrongen. Schel: ,,Tot zijn spijt heeft het college van het ministerie gehoord dat EL&I de raadsleden niet uitnodigt. Vandaag zijn alle raadsleden hierover geïnformeerd en hebben zij ook de contactgegevens van de betrokken medewerker op het ministerie gekregen.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo