RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:58:08    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 23 februari 2012 16:19 uur, laatst gewijzigd op 23 februari 2012 16:21 uur

Schaliegasdebat krijgt vervolg

Schaliegasdebat krijgt vervolg

Op de foto: De mogelijke proefboringen naar schaliegas inspireerde carnavalsvereniging De Stampertjes dit jaar om een fraaie praalwagen te maken. In de Grote Eendentrek lieten ze zien dat schaliegas beslist geen lachgas is... (Foto: Peter de Koning).

Na twee besloten consultatiebijeenkomsten over schaliegas, wordt dinsdag 28 februari een derde, openbare sessie gehouden over de op handen zijnde proefboringen in Boxtel. Ditmaal worden de leden van de gemeenteraad ondervraagd door medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De gemeenteraad eiste twee weken geleden met succes een rol op in de consultatiebijeenkomsten van het ministerie, dat werkt aan de voorbereiding van een onderzoek naar de mogelijke risico’s van schaliegaswinning.

De Boxtelse politici kregen vorige week geen toegang tot de besloten consultatiebijeenkomsten voor bestuurders en burgers in respectievelijk ’s-Hertogenbosch en Liempde. Wel werd met steun van het college van B. en W. bereikt dat een aparte bijeenkomst werd belegd.

Die staat dinsdag 28 februari op de agenda en begint na afloop van de reguliere raadsvergadering. De gemeente laat weten dat de consultatiebijeenkomst in de raadzaal een openbaar karakter heeft en dat bezoekers op de publieke tribune welkom zijn. ,,De aanwezigen kunnen echter niet deelnemen aan de bijeenkomst en geen gebruik maken van het spreekrecht”, aldus de gemeente. ,,Ze mogen als toehoorder aanwezig zijn.”

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij