15:06:02    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 december 2011 14:50 uur, laatst gewijzigd op 02 december 2011 14:52 uur

Schaliegas: geen beroep Cuadrilla

Ook het Britse bedrijf Cuadrilla gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over proefboringen naar schaliegas. Dat meldt Omroep Brabant. Boxtel gaf eerder al aan zich neer te leggen bij de uitspraak van de rechter.

Het besluit van Cuadrilla betekent dat de vergunningsaanvraag van het bedrijf voor een proefboring naar schaliegas opnieuw door de gemeente Boxtel moet worden beoordeeld. De bestuursrechter stak eerder dit najaar een stokje voor een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan.

Cuadrilla geeft volgens Omroep Brabant 'om praktische redenen' de voorkeur aan een nieuwe start van het vergunningentraject. Een hoger beroep zou volgens het bedrijf afbreuk doen aan het scheppen van draagvlak voor het boren naar schaliegas. 'Een besluit van de gemeente Boxtel ziet Cuadrilla volgens een verklaring met vertrouwen tegemoet', zo meldt de omroep.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Elan Bikes support Geerts advies Meubelmakerijdenberg Filipe Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Podium Boxtel Toverboom Beleef Boxtel Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen