RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:33:16    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 14 maart 2012 09:09 uur, laatst gewijzigd op 14 maart 2012 15:05 uur

Scepsis over verbouwing raadhuis

Scepsis over verbouwing raadhuis

Op de foto: Wordt de hoofdentree van het gemeentehuis net als dertig jaar geleden weer verplaatst naar de zijingang in het steegje rechts? (Foto: Henk van Weert).

Volgens de eerste voorzichtige berekeningen is het bedrag van 4 miljoen euro dat het college van B. en W. maximaal wil uittrekken voldoende om het Boxtelse gemeentehuis te moderniseren. Tijdens een rondgang over de diverse afdelingen werd de plaatselijke politiek dinsdagavond bijgepraat over de aanpassingen van het raadhuis aan de Markt.

Door niet dragende wandjes weg te breken en gangen en werkruimten te integreren op de ambtelijke afdelingen ontstaat meer openheid. En dat leidt weer tot betere samenwerking, zo is een van de gedachten achter Het Nieuwe Werken. Door verdere digitalisering is een andere werkwijze nodig, die niet alleen een omslag vergt in het denken van de ambtenaren, maar ook een verbouwing van het gemeentehuis noodzakelijk maakt, stelt de ambtelijke werkgroep Boxtel Opmaat.

Vier architectenbureaus hebben al voorlopige plannen gemaakt voor de bouwkundige aanpassingen. Die betreffen echter vooral niet-constructieve ingrepen. Als de plannen doorgaan staat de publiekshal onder meer een facelift te wachten. Een van de ideeën is om niet alleen de balie te verplaatsen, maar ook de hoofdingang. De entree zou in de toekomst in het steegje komen tussen het gemeentehuis en modehuis Uniek, een plek waar in de jaren tachtig ook de ingang was.

Vertegenwoordigers van de Boxtelse raadsfracties reageerden terughoudend tijdens de rondleiding. Ze lieten zich nog niet verleiden tot politieke uitspraken, maar toonden weinig enthousiasme. De animo om later dit jaar in te stemmen met een miljoenen euro's kostende verbouwing in een periode van economische crisis lijkt niet groot.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Proef Culinair Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel