RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:50:10    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 29 november 2011 16:42 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2011 16:44 uur

Sancta Monica in februari klaar

Sancta Monica in februari klaar

Op de foto: Beeld van de hof- en tuinwoningen die verrijzen bij het voormalige klooster Sancta Monica in Esch. Begin volgend jaar wordt het complex opgeleverd. (Archieffoto Albert Stolwijk).

De verbouwing van het voormalige klooster Sancta Monica aan de Gestelseweg in Esch nadert de eindfase. Met man en macht wordt gewerkt aan het ambitieuze project, waarbij er volgens Cornelis Huygens Projectontwikkeling in Vught - sinds 2005 in het bezit van Sancta Monica – naar gestreefd wordt om het complex op te leveren in februari 2012.

Na de oplevering bestaat het voormalige onderkomen van de Witte Zusters van Esch uit 44 starterswoningen. In het monumentale klooster is plaats voor zestien moderne appartementen met veel oude karakteristieken, terwijl de kapel met sacristie plaats gaat bieden aan vier eengezinswoningen met een eigen entree. De glas-in-loodramen blijven deels behouden. Achter het klooster verrijzen in de landschappelijke tuin 24 zogeheten rug-aan-rugwoningen.

,,De verbouwing van Sancta Monica ligt op koers, maar het is moeilijk om aan te geven wanneer de oplevering precies plaats gaat vinden en vervolgens de eerste bewoners hun nieuwe woningen kunnen betrekken. Het tempo waarin het project afgerond kan worden, hangt ook af van de weersomstandigheden”, liet een woordvoerder van Cornelis Huygens Projectontwikkeling deze week weten. ,,De toekomstige bewoners van de 44 woningen komen behalve uit Esch uit de hele regio, waaronder ook uit Haaren en Vught. Het gaat vooral om een- en tweepersoonshuishoudens.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Huidtherapie Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding