RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:24:46    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 30 september 2011 09:11 uur, laatst gewijzigd op 30 september 2011 09:21 uur

Sancta Monica bijna uit de steigers

Sancta Monica bijna uit de steigers

De verbouwing van het voormalige klooster Sancta Monica aan de Gestelseweg in Esch verloopt volgens uitvoerder Arjan Biesheuvel naar wens. Met man en macht wordt gewerkt aan het ambitieuze project, waarbij het volgens Cornelis Huygens Projectontwikkeling in Vught - sinds 2005 in het bezit van Sancta Monica – de bedoeling is dat de eerste bewoners begin volgend jaar hun nieuwe woningen kunnen betrekken.

Na de oplevering bestaat het voormalige onderkomen van de Witte Zusters van Esch uit 44 starterswoningen. In het monumentale klooster is plaats voor zestien moderne appartementen met veel oude karakteristieken, terwijl de kapel met sacristie plaats gaat bieden aan vier eengezinswoningen met een eigen entree. De glas-in-loodramen blijven deels behouden. Achter het klooster verrijzen in de landschappelijke tuin in hoog tempo 24 zogeheten rug-aan-rugwoningen.

Biesheuvel geeft aan dat momenteel gewerkt wordt met een ploeg van ongeveer dertig man. ,,Ook in het kloostergebouw, dat aan het einde van het jaar als eerste wordt opgeleverd, zijn we ver gevorderd met de werkzaamheden. De installateurs hebben de installaties aangebracht in wanden, vloeren en plafonds, terwijl ook de stukadoor bijna klaar is met zijn werkzaamheden in het klooster”, zegt uitvoerder Biesheuvel van A & J Bouwservice in Nederhemert.

Biesheuvel vervolgt: ,,Aan de voorkant van het gebouw is de gevel gereinigd en is de renovatie van de kozijnen voltooid. Ik verwacht dat de steigers rondom het gebouw binnen vier weken allemaal verdwenen zijn en dat dan alle kozijnen en gevels zijn gerenoveerd. Daarnaast is inmiddels een glazen trappenhuis aangebouwd en zijn we ook heel ver met de bouw van de bergingen van de toekomstige bewoners.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Zwanenberg adviesgroep Koppelmans Kindertuin Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo SNS Bank Natasja fashion Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Tiga Beleef Boxtel Rijschool Dolman 040Fit Toverboom