RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:39:15    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 04 april 2014 10:11 uur, laatst gewijzigd op 04 april 2014 10:14 uur

Samenwerking richting Progressief

Samenwerking richting Progressief

Samenwerking ’95, de partij die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Haaren de grootste werd met zes zetels, is inmiddels intensief in gesprek met Progressief 96, de nummer twee van de verkiezingen. Lijsttrekker Johan van den Brand (Samenwerking ’95) geeft aan dat het de bedoeling is om beide partijprogramma’s om te vormen tot een coalitieprogramma.

,,Om recht te doen aan de verkiezingsuitslag, is het belangrijk om als grootste partij te kijken naar de politieke partij die als tweede eindigde. Deze weg zijn we dan ook ingeslagen. Na oriënterende gesprekken met alle politieke partijen is donderdagavond door Peter den Ouden, Sam Schoonus van Samenwerking ’95 en Tiny Assink en Carine Blom van Progressief 96 een gesprek gevoerd over de programma’s”, legt Van den Brand uit. ,,Er is veel overlap in beide programma’s, maar tijdens het gesprek werden vooral standpunten gesproken waar beide partijen anders over denken, zoals herindeling en kunstgrasvelden voor voetbalverenigingen.”

Lijsttrekker Van den Brand van Samenwerking ’95 geeft aan dat het nog moeilijk in te schatten is of beide politieke partijen tot een akkoord komen. ,,Volgende week komen beide partijen opnieuw bij elkaar voor een vervolggesprek.” Hij geeft aan dat het de bedoeling dat tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering van de nieuwe ambtsperiode, op donderdag 24 april, een nieuw college van B. en W. aanwezig is. ,,Het kan heel snel gaan, dus dat blijft de insteek.” Over mogelijke kandidaat-wethouders, doet Van den Brand nog geen mededelingen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geld en Makelaardij SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen