02:16:07    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 09 februari 2014 09:25 uur, laatst gewijzigd op 09 februari 2014 09:29 uur

'Samenwerking gemeenten ondemocratisch'

\'Samenwerking gemeenten ondemocratisch\'

Op de foto: D66-partijleider Alexander Pechtold was in maart 2012 in Boxtel. Hij promootte in Becoloth zijn boek 'Henk, Ingrid en Alexander'. (Foto: Peter de Koning).

Partijleider Alexander Pechtold van D66 heeft zaterdag tijdens het congres van zijn partij kritiek geuit op de steeds vaker voorkomende samenwerking tussen gemeenten. Die samenwerking, die ook in de regio Boxtel te zien is, speelt zich te vaak af buiten de gemeenteraad en is daarmee 'ondemocratisch'.

Pechtold toonde zich tijdens het congres een voorstander van grotere gemeenten en zette vraagtekens bij interregionale samenwerking. ,,Macht verschuift van de lokale democratie naar een bovenlokale bureaucratie”, stelde de D66-partijleider.

De uitspraak van Pechtold gaat nog niet zover als de oproep van PvdA-burgemeester Joyce Sylvester van Naarden in september. Zij wil om dezelfde reden 130 kleine gemeenten opheffen, zo meldde Binnenlands Bestuur.

Boxtel zoekt momenteel naar regionale samenwerking in de Meierij en verkent de mogelijkheden met onder meer Haaren en Sint-Michielsgestel. Ook Vught is in beeld, maar die gemeente voelt minder voor fusie. Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel zijn nadrukkelijk op zoek naar fusie.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo