RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:37:38    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 11 november 2013 14:27 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2013 14:33 uur

Samenwerking Rabo en Wereldwinkel Boxtel

Samenwerking Rabo en Wereldwinkel Boxtel

Op de foto: Martijn Schoones (Rabobank Dommel en Aa), wethouder Henk van Roosmalen van de gemeente Sint-Michielgestel, Hannie Smolders (Wereldwinkel Boxtel) Willem van Geest (wereldwinkel Berlicum) tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Dat deden ze met een

Rabobank Dommel en Aa is sinds 2012 verbonden aan het microkredietproject ’Grameen Loja’ in Ecuador. Inwoners van dit land ontvangen leningen zonder onderpand voor de realisatie van kleine bedrijfjes. Ook zet Rabobank zich in om producten uit Ecuador naar Nederland te halen. De lokale Rabobank Dommel en Aa is hier als eerste in geslaagd.

Met behulp van een jaarlijkse bijdrage worden achthonderd boerenfamilies geholpen om spaargroepen op te zetten: kleine coöperaties voor arme mensen zonder dat daarvoor een onderpand wordt verlangd. Met deze leningen worden kleine landbouw-, handwerk- of dienstenbedrijfjes opgezet.

Eind oktober tekende Rabobank Dommel en Aa een samenwerkingsovereenkomst met plaatselijke Wereldwinkels in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Per 1 januari 2014 worden in deze winkels verschillende producten uit Ecuador te koop aangeboden. ,,We verwachten dat een jaar lang verantwoord geproduceerde producten beschikbaar zijn, zoals armbandjes, oorbellen, tafellopers, placemats en mutsen”, laat Martijn Schoones, adviseur markering, communicatie en coördinatie bij Rabobank Dommel en Aa weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen