RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:01:59    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 27 juni 2014 08:53 uur, laatst gewijzigd op 27 juni 2014 09:04 uur

Safaribeelden van teenslippers

Safaribeelden van teenslippers

Op de foto: De Boxtelse broers Michael (links) en Nicholas Ninaber van Eyben zijn dinsdag gestart met het crowdfundingproject OceanSole, waarbij ze kunstwerken van dieren, gemaakt van gebruikte teenslippers, uit Kenia naar Nederland willen halen.

OceanSole is een kunstenaarscollectief uit Kenia dat dierenbeelden maakt van gebruikte teenslippers. De Boxtelse broers Nicholas (31) en Michael (28) Ninaber van Eyben zijn sinds dinsdag gestart met een crowdfundingcampagne om de kunstwerken naar Nederland te halen.

Michael was een paar jaar geleden in Kenia voor een stage en kwam in contact met OceanSole, een groep kunstenaars die van plastic teenslippers, ook wel flipflops genoemd, kleurrijke beelden maakt. In de omgeving van de hoofdstad Nairobi worden deze slippers verzameld, die na gebruik veelal op straat worden weggegooid en vaak in de oceaan belanden. De plastic soep, een eiland van afval en plastic in het noorden van de Grote Oceaan, is een gebied dat inmiddels een geschatte omvang heeft van 34 keer Nederland.

Met behulp van lijm maken de kunstenaars kleurige blokken, waaruit allerlei beelden gehouwen worden. De focus ligt vooral op dieren uit de Afrikaanse savanne, zoals olifanten, giraffen en neushoorns. De broers dienden hun idee in bij Oneplanetcrowd, het platform voor crowdfundingprojecten van duurzame producten en hebben twee maanden de tijd om 10.000 euro bij elkaar te krijgen.

Via de website www.oneplanetcrowd.nl/project/oceansole kunnen belangstellenden de beelden in alle soorten en maten bestellen. Mensen uit de gemeente Boxtel die het project financieel ondersteunen, krijgen een extra presentje van OceanSole als het bedrag van 10.000 euro wordt gehaald.

Lees meer over OceanSole in Brabants Centrum van donderdag 26 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Huidtherapie