RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:47:12    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 17 april 2014 22:08 uur, laatst gewijzigd op 17 april 2014 22:12 uur

‘STA-P moet herkenbaar worden’

‘STA-P moet herkenbaar worden’

Op de foto: Ook de straat Burgakker maakt deel uit van de plannen in het gebied kasteelpark Stapelen - Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel presenteerde donderdagavond met grote banners in bibliotheek De Meierij de plannen voor herinrichting van de route tussen kasteelpark Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Buurtbewoners kwamen in groten getale op de inloopavond af om vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen én ideeën te opperen.

Op een grote kaart was de toekomstige situatie afgebeeld. Realisatie van een pleintje nabij het IJscafé en een opknapbeurt voor de straat Burgakker en het plein voor de bibliotheek zijn enkele voorbeelden van de plannen die onderdeel uitmaken van het totale centrumplan. Omwonenden stelden onder meer vragen over de verkeerssituatie, parkeren en de bestrating van de Burgakker. Ook werden ideeën over de toekomst aangedragen, zoals parkeergelegenheid voor centrumbewoners bij SintLucas, de aanleg van een extra brug nabij de Zwaanse Brug en bewegwijzering van de cultuurhistorische as. ,,Het is van groot belang dat de route tussen het kasteelpark en de basiliek herkenbaar wordt”, stelde Boxtelaar Steven van Groeningen.

De banners zijn tot en met zaterdag 3 mei te zien in de Croonpassage. Mensen die nog opmerkingen of ideeën hebben, kunnen zich melden bij de gemeente Boxtel. Klik hier voor de pagina van de gemeente over de herinrichting van het centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg TopSlank 040Fit Natasja fashion Rijschool Dolman Gemeente Boxtel Toverboom SNS Bank Kindertuin Tiga Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij