06:22:06    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 14 augustus 2014 11:36 uur, laatst gewijzigd op 14 augustus 2014 11:38 uur

SPPiLL zoekt vrijwilligers

SPPiLL zoekt vrijwilligers

Op de foto: Ook op landgoed Velder wordt in het najaar archeologisch onderzoek verricht naar grenswallen. (Foto: Marc Cleutjens).

Binnenkort start de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) in samenwerking met de Stichting Brabantse Bronnen met een archeologisch onderzoek naar twee grenswallen in de regio. Ter ondersteuning van dit onderzoek zoekt de organiatie vrijwilligers. Ook voor de realisatie van tien authentieke waterputten worden mensen gezocht.

Het archeologisch onderzoek staat gepland in het najaar en vindt plaats op landgoed Velder en natuurgebied De Geelders. Vanuit SPPiLL is de projectgroep 'natuur- en cultuurprojecten' betrokken. Archeologen gaan aan de slag in de gebieden, maar hebben hulp nodig van vrijwilligers voor hand- en spandiensten, zoals het graven van proefsleuven. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt de kans een bezoek te brengen aan één van de grenswallen. Het onderzoek is ter voorbereiding op de herstel- en onderhoudswerkzaamheden van zeven grenswallen in Het Groene Woud. Minimaal één grenswal wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Een ander project waarmee de projectgroep 'natuur- en cultuurprojecten' zich mee bezighoudt, is de realisatie van tien waterputten in het centrum en aan de rand van Liempde. De waterputten worden voorzien van een boom met zogenoemde putmik. Voor dit project zijn onder meer vrijwilligers nodig die in de bossen rondom Liempde onder leiding van deskundigen op zoek gaan naar hout voor de putmikken en andere houten materialen. De waterputten worden gerealiseerd in samenwerking met Stichting De Brabantse Boerderij.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het projectenbureau van SPPiLL via telefoonnummer 06-83246226 of e-mailadres info@sppill.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro