RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:17:22    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 14 augustus 2014 11:36 uur, laatst gewijzigd op 14 augustus 2014 11:38 uur

SPPiLL zoekt vrijwilligers

SPPiLL zoekt vrijwilligers

Op de foto: Ook op landgoed Velder wordt in het najaar archeologisch onderzoek verricht naar grenswallen. (Foto: Marc Cleutjens).

Binnenkort start de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) in samenwerking met de Stichting Brabantse Bronnen met een archeologisch onderzoek naar twee grenswallen in de regio. Ter ondersteuning van dit onderzoek zoekt de organiatie vrijwilligers. Ook voor de realisatie van tien authentieke waterputten worden mensen gezocht.

Het archeologisch onderzoek staat gepland in het najaar en vindt plaats op landgoed Velder en natuurgebied De Geelders. Vanuit SPPiLL is de projectgroep 'natuur- en cultuurprojecten' betrokken. Archeologen gaan aan de slag in de gebieden, maar hebben hulp nodig van vrijwilligers voor hand- en spandiensten, zoals het graven van proefsleuven. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt de kans een bezoek te brengen aan één van de grenswallen. Het onderzoek is ter voorbereiding op de herstel- en onderhoudswerkzaamheden van zeven grenswallen in Het Groene Woud. Minimaal één grenswal wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Een ander project waarmee de projectgroep 'natuur- en cultuurprojecten' zich mee bezighoudt, is de realisatie van tien waterputten in het centrum en aan de rand van Liempde. De waterputten worden voorzien van een boom met zogenoemde putmik. Voor dit project zijn onder meer vrijwilligers nodig die in de bossen rondom Liempde onder leiding van deskundigen op zoek gaan naar hout voor de putmikken en andere houten materialen. De waterputten worden gerealiseerd in samenwerking met Stichting De Brabantse Boerderij.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met het projectenbureau van SPPiLL via telefoonnummer 06-83246226 of e-mailadres info@sppill.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen SNS Bank