21:07:20    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 oktober 2014 12:37 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2014 12:39 uur

SPPiLL recyclet bakstenen

SPPiLL recyclet bakstenen

Vrijwilligers van SPPiLL zijn vorige week aan de slag gegaan bij een boerderij aan de Busselsteeg in Berlicum. De boerderij wordt volledig gesloopt en de stenen die hiervan over zijn, gaat SPPiLL gebruiken bij de restauratiewerkzaamheden van het toekomstige cultuur- en landschapshistorische informatiecentrum.

Het informatiecentrum wordt gerealiseerd in een boerderij aan de Barrierweg 4 in Liempde. Dit pand is eerder dit jaar aangekocht door Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, waarvan SPPiLL de afkorting is. De vrijwilligers van SPPiLL selecteren stenen die nog in goede staat zijn en hergebruikt kunnen worden. Gedurende drie weken gaan de vrijwilligers één dag per week naar de locatie om de werkzaamheden uit te voeren.

Het gebruik van originele materialen is niet alleen goed in het kader van duurzaamheid, maar ook voor de uitstraling van het nieuwe informatiecentrum. Door het gebruik van originele materialen blijft het oude karakter bewaard. In juni jongstleden hebben vrijwilligers van SPPiLL ook al werkzaamheden uitgevoerd bij een boerderij in Heeswijk-Dinther. De muren van deze boerderij werden gedeeltelijk vervangen en de stichting uit Liempde mocht de originele stenen hergebruiken. Dit bericht bereikte de eigenaar van de boerderij in Berlicum en daarna heeft hij contact gezocht met SPPiLL. De boerderij werd gesloopt en de oude stenen hiervan zijn aangeboden aan SPPiLL.

Om stenen te selecteren, heeft SPPiLL wel een aantal enthousiastelingen nodig die mee willen helpen. Dat gaat goed, want iedere dag zijn er vier tot zes mensen die meewerken. Jan van Lierop uit Liempde is sinds kort betrokken als vrijwilligerscoördinator van SPPiLL en helpt zelf ook mee met de werkzaamheden. ,,Ik vind SPPiLL een organisatie die heel Liempde raakt. SPPiLL zorgt voor een bindend geheel in Liempde. Daarnaast spreekt ook de bouw me aan, de restauratie van het informatiecentrum en de contacten die je hebt met andere personen”, zegt Jan.

SPPiLL kan altijd nog vrijwilligers gebruiken. Dat geldt zowel voor de werkzaamheden bij de boerderij in Berlicum als in een later stadium bij de restauratie van het informatiecentrum. Mocht je interesse hebben, stuur dan een e-mail of bel naar 06-83 24 62 26.

Auteur: SPPiLL

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Alfa Toverboom EmielTechniek Geld en Makelaardij TopSlank Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Remax-optimus Podium Boxtel Olieenzo buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies