20:47:13    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 juni 2011 19:29 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2011 21:31 uur

SP 'ziedend' na nieuw ongeval op Schijndelseweg

SP \'ziedend\' na nieuw ongeval op Schijndelseweg

Op de foto: Het slachtoffer van de aanrijding op de rotonde Oosteind is woensdagavond met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. (Foto: Marc Cleutjens).

Bij een ongeval op rotonde Oosteind is gisteravond omstreeks zes uur een 56-jarige fietser uit Boxtel gewond geraakt. De man fietste over de rotonde en werd door een 24-jarige bestuurster van een personenauto uit Dordrecht over het hoofd gezien, waardoor een aanrijding ontstond en de man ten val kwam. De Boxtelaar liep daarbij een hoofdwond op en werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Omstanders reageerden ontzet en stellen dat bijna wekelijks fietsers worden aangereden op of nabij de rotondes in de vernieuwde Schijndelseweg. ,,De gemeente doet er niets aan. Moeten hier dan eerst doden vallen?”, zei een van hen. ,,Het is hier bijna elke week raak. Fietsers zijn hier vogelvrij en worden klakkeloos omver gereden”, stelde een bewoner van de Schijndelseweg. Vooral het tweerichtingsverkeer voor fietsers lijkt de grote boosdoener. ,,Automobilisten rekenen daar niet op en worden verrast als er een fietser van rechts komt”, aldus een van de getuigen.

Het slachtoffer uit Boxtel werd gisteravond bij het oprijden van het fietspad bij de rotonde geschept  Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Naar het zich laat aanzien raakte het slachtoffer van de aanrijding licht gewond. Desondanks nam het ambulancepersoneel alle voorzorgsmaatregelen in acht en werd de fietser met behulp van een wervelplank voorzichtig op een brancard gelegd.

APATHISCH

De Boxtelse SP-fractie is volgens fractievoorzitter Eric van den Broek 'ziedend' door het laatste incident. ,,De SP stelde de verkeerssituatie al diverse keren aan de orde en is de apathische houding van het college van B&W beu. De maat is nu echt vol. Moeten er nu echt eerst doden vallen op de Schijndelseweg? Dit is nu al het zoveelste ongeval. Wij hebben aan het college gevraagd om een brede evaluatie van de weg en een onderzoek naar directe maatregelen die de veiligheid verhogen."

Van den Broek heeft donderdag aangekondigd om nog meer bewoners uit Boxtel te gaan betrekken bij het pleidooi voor een veilige Schijndelseweg. Het pleidooi kreeg eerder al steunbetuigingen uit Gemonde. ,,De SP zal de komende dagen gaan bedenken hoe het de actie met bewoners het beste vorm kan geven", aldus de fractievoorzitter van de Boxtelse oppositiepartij.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Beleef Boxtel Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Elan Bikes support TopSlank Olieenzo Podium Boxtel Alfa