RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:46:00    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 november 2011 14:39 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2011 15:47 uur

SP wil debat over Oranjelaan

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek heeft vrijdag een verzoek ingediend voor een interpellatiedebat over de gang van zaken rond de verkoop van de locatie Oranjelaan in Liempde. Aanleiding is de volgens Van den Broek 'onbegrijpelijke' verkoop door het Boxtelse college van B. en W. van de locatie aan een particuliere ondernemer (fysiotherapeut Peter van der Heijden - red.). 

De verkoop druist volgens Van den Broek in tegen het beleidsprogramma en het prestatiecontract met woonstichting Sint-Joseph. ,,Alle politieke partijen willen betaalbare woningen realiseren in de kleine kernen Liempde en Lennisheuvel, maar verantwoordelijk wethouder Wim van der Zanden heeft voor de invulling van de locatie Oranjelaan nog niet eens de moeite genomen om met de woningcorporaties Sint-Joseph en Goed Wonen Liempde in gesprek te gaan", zegt Van den Broek.

De Boxtelse SP-fractie is ontstemd over de handelwijze van de wethouder. Van den Broek: ,,Van der Zanden passeerde met de verkoop van de Oranjelaan wederom de gemeenteraad, de dorpsraad, de commissie Ruimtelijke Zaken en de wens van de inwoners in Liempde om betaalbare woningen te realiseren."

Hij vervolgt: ,,Bovendien wordt de gemeente benadeeld omdat de uiteindelijke verkoopprijs veel lager was dan de oorspronkelijke prijs, die door het vorige college aan de woningcorporaties is gevraagd. En erger nog, door zijn handelswijze ontneemt Van der Zanden de politiek in de verdere toekomst om deze grond, die van Boxtel is, te ontwikkelen voor de gemeenschap."

De SP-fractie heeft het verzoek voor het interpellatiedebat vrijdagmiddag ingediend bij burgemeester Frank van Beers. ,,De interpellatie zou moeten gaan plaatsvinden in de raadsvergadering van 29 november aanstaande", stelt Van den Broek. 

Een interpellatiedebat is een instrument van de gemeenteraad om een zwaarwegend onderwerp op de eerstvolgende raadsagenda te zetten.  

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geerts advies