19:12:36    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 19 maart 2012 12:21 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2012 11:53 uur

SP voert actie voor behoud vijver

SP voert actie voor behoud vijver

Op de foto: De Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel versierde afgelopen weekend de gemeentevijver in het kader van vrijwilligersactie NL Doet.

De SP Boxtel is dinsdag gestart met een publieksactie voor het behoud van de vijver en boomgaard bij de raadzaal. De politieke partij heeft 12.000 folders en 150 affiches laten drukken die worden verspreid onder alle Boxtelaren. De aftrap vond plaats bij de gemeentevijver.

De SP protesteert tegen de aanleg van een alternatieve parkeerlocatie op de plek van de gemeentevijver bij de raadzaal. Dit is één van de opties die in het centrumplan staat beschreven. Het plan voorziet onder meer in het autoluw maken van de Markt.

Het dempen van de tijdens carnaval tot hofvijver verheven waterpartij leidt tot veel protest van omwonenden. De SP wil met de publieksactie zoveel mogelijk mensen mobiliseren voor het behoud van de boomgaard en vijver.

Als alternatief voor het parkeerterrein op de vijver en de boomgaard noemt de SP een parkeerterrein op het binnengebied Van Groeningen/Tielen. Dat terrein ligt tussen de Molenstraat en Stationsstraat en biedt plaats aan zo'n zeventig auto’s.

Klik hier voor het pamflet van de SP Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro