08:53:15    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 19 november 2012 11:41 uur, laatst gewijzigd op 19 november 2012 11:43 uur

SP voert actie voor De Braken

SP voert actie voor De Braken

Op de foto: De SP voert actie voor het behoud van sportcomplex De Braken. (Archieffoto Brabants Centrum).

De SP in Boxtel is gestart met een handtekeningenactie om sportcomplex De Braken te behouden voor sporters. Het college van B. en W. wil de sporthal verkopen en heeft de voorwaarde tot het in stand houden van de maatschappelijke functie van De Braken geschrapt. De SP stelt dat dit de doodsteek kan zijn voor een aantal verenigingen.

De gemeente Boxtel wil dat verenigingen en sporters gebruik gaan maken van de sportzalen De Dommel en Pius X in Liempde. De gezamenlijke verenigingen stellen dat de capaciteit, flexibiliteit en niveau van deze accommodaties niet voldoende zijn. Ook komen de verenigingen in de problemen met hun trainingstijden.

De gemeenteraadsfractie van de SP heeft tijdens de bespreking van de begroting een motie ingediend om het maatschappelijk belang voor verenigingen te handhaven zodat zij onder dezelfde voorwaarden gebruik kunnen blijven maken van De Braken. Deze motie werd echter verworpen. De SP stelt dat de plannen in strijd zijn met het gemeentelijk sportbeleid.

Via de website www.boxtel.sp.nl kunnen mensen reageren op de actie. Ook worden de komende weken handtekeningen opgehaald bij de sporthal.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Olieenzo Beleef Boxtel