RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:32:36    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 maart 2012 14:57 uur, laatst gewijzigd op 09 maart 2012 15:22 uur

SP tegen uitstel centrumplan

SP tegen uitstel centrumplan

De SP-fractie in de Boxtelse gemeenteraad heeft afkeurend gereageerd op het bericht dat het centrumplan later op de politieke agenda komt. Fractievoorzitter Eric van den Broek wil het college van B. en W. uiterlijk een maand langer (tot eind mei) de tijd geven om duidelijkheid te scheppen over het al dan niet autoluw maken van de Markt.

Wethouder Wim van der Zanden gaf deze week aan dat hij meer tijd nodig heeft om antwoord te kunnen geven op de bijna 25 reacties van personen en instellingen op het centrumplan. SP'er Van den Broek denkt dat dit niet de ware reden is om de behandeling van het centrumplan vooruit te schuiven. Hij vermoedt dat er geen eensgezindheid is binnen het college van B. en W. en dat daarom voor uitstel is gekozen. Op de website van de Boxtelse SP-afdeling is een uitvoerige reactie te lezen.

Onderdeel van het centrumplan is het autoluw maken van de Markt. Dat kan echter pas als elders een alternatieve parkeervoorziening is gerealiseerd. Het dagelijks bestuur van de gemeente wil daarvoor de vijver aan de Dr. Van Helvoortstraat dempen. Dat plan stuit op veel verzet van omwonenden. Aanvankelijk zou de gemeenteraad op 10 april over het centrumplan vergaderen. Dat blijkt niet haalbaar, zo gaf de wethouder woensdag aan.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro