RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:43:53    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 januari 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2013 14:46 uur

SP tegen onderwijsbezuiniging

SP tegen onderwijsbezuiniging

Op de foto: Sander van Kasteren (rechts) van SP-jongerenorganisatie Rood in touw om JRL-scholieren te mobiliseren tegen de onderwijsbezuinigingen. (Foto: Henk van Weert).

Net als elders in Nederland strijdt ook de Boxtelse SP-afdeling tegen afschaffing van de studiefinanciering en voor behoud van de gratis OV-jaarkaart. Vrijdagmiddag vroegen leden van jongerenafdeling Rood scholieren van het Jacob-Roelandslyceum om steun te geven via een fotoactie.

,,De scholieren van nu worden van twee kanten gepakt. Een schuldenstelsel wordt ingevoerd en de ov-kaart wordt afgeschaft. De reiskosten komen nog bovenop de 30.000 euro studieschuld", zegt Teun Pijnenburg namens de Boxtelse SP-jongeren. ,,Iedereen met talent moet zonder enige financiële drempel een studie kunnen volgen bij een onderwijsinstelling naar keuze", vult Sander van Kasteren aan.

Leerlingen van het JRL werden bij de fietsenstalling opgewacht en gevraagd om hun hoofd in een uitsparing van een uitvergrote OV-kaart te steken en zo te worden gefotografeerd. De foto's zijn op te zoeken via www.facebook.com/ROODjongSP. ,,Door zichzelf te taggen laten de jongeren zien dat de onderwijsplannen zo snel mogelijk van tafel moeten", aldus Pijnenburg en Van Kasteren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geld en Makelaardij Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen