RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:03:56    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 19 juni 2012 09:21 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2012 12:23 uur

SP stelt vragen over pastorietuin

SP stelt vragen over pastorietuin

De Boxtelse SP-fractie heeft vragen gesteld over de plannen van het college van B. en W. om een parkeervoorziening te realiseren in de pastorietuin. De fractie wil dat het gemeentebestuur de vragen beantwoord vóór de raadsvergadering van dinsdag 26 juni, de gemeenteraad bespreekt dan het parkeerplan.

De SP wil onder meer antwoord op de vraag of het kerkbestuur van de Verrijzenisparochie inmiddels contact heeft gehad met het bidsom 's-Hertogenbosch en wat de uitkomst van dit gesprek is geweest. Daarnaast stelt fractievoorzitter Eric van den Broek dat de pastorie, koetshuis en ommuring beschermde rijksmonumenten zijn en vraagt hij zich af of dat een belemmering is voor het realiseren van de parkeervoorziening.

Ook wil de SP weten wat de financiële consequenties zijn van het aankopen of pachten van de tuin én Van den Broek wil graag duidelijkheid over de tijdsplanning. ,,In de raadsvergadering wordt ook het centrumplan vastgesteld. Ik vrees dat dit wordt belemmerd door onduidelijkheden over het parkeren in de pastorietuin", stelt Van den Broek.

Zaterdag 23 juni gaat de SP-fractie kijken bij het terrein Tielen/Van Groeningen. Hiervoor zijn leden van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken én de gemeenteraadsleden uitgenodigd. De SP wil deelnemers informeren over de mogelijkheden van deze locatie voor parkeren bij het centrum. De excursie start om 10.30 uur.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel SNS Bank Doornmalen electro