09:33:53    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 juni 2012 09:21 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2012 12:23 uur

SP stelt vragen over pastorietuin

SP stelt vragen over pastorietuin

De Boxtelse SP-fractie heeft vragen gesteld over de plannen van het college van B. en W. om een parkeervoorziening te realiseren in de pastorietuin. De fractie wil dat het gemeentebestuur de vragen beantwoord vóór de raadsvergadering van dinsdag 26 juni, de gemeenteraad bespreekt dan het parkeerplan.

De SP wil onder meer antwoord op de vraag of het kerkbestuur van de Verrijzenisparochie inmiddels contact heeft gehad met het bidsom 's-Hertogenbosch en wat de uitkomst van dit gesprek is geweest. Daarnaast stelt fractievoorzitter Eric van den Broek dat de pastorie, koetshuis en ommuring beschermde rijksmonumenten zijn en vraagt hij zich af of dat een belemmering is voor het realiseren van de parkeervoorziening.

Ook wil de SP weten wat de financiële consequenties zijn van het aankopen of pachten van de tuin én Van den Broek wil graag duidelijkheid over de tijdsplanning. ,,In de raadsvergadering wordt ook het centrumplan vastgesteld. Ik vrees dat dit wordt belemmerd door onduidelijkheden over het parkeren in de pastorietuin", stelt Van den Broek.

Zaterdag 23 juni gaat de SP-fractie kijken bij het terrein Tielen/Van Groeningen. Hiervoor zijn leden van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken én de gemeenteraadsleden uitgenodigd. De SP wil deelnemers informeren over de mogelijkheden van deze locatie voor parkeren bij het centrum. De excursie start om 10.30 uur.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties