RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:01:14    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 30 mei 2014 21:27 uur

SP start meldpunt eigen risico

SP start meldpunt eigen risico

Politieke partij SP in Boxtel heeft een meldpunt geopend over het eigen risico in de gezondheidszorg. Op dit moment geldt een verplicht eigen risico van 360 euro, maar dat dreigt de komende jaren te stijgen tot boven 400 euro. De SP verzamelt via het meldpunt verhalen van mensen die dit bedrag niet meer kunnen betalen.

Volgens de partij hebben meer dan één miljoen Nederlanders moeite om te zorgkosten te betalen. Zo hebben 800.000 mensen een betalingsregeling afgesloten met hun zorgverzekeraar. ,,Voor gemeenten, dus ook voor Boxtel, is het van belang dat het aantal mensen met betalingsproblemen als gevolg van het eigen risico wordt teruggedrongen. Meer betalingsproblemen en schulden hebben namelijk tot gevolg dat er meer gebruik wordt gemaakt van gemeentelijke regelingen, terwijl die als gevolg van bezuinigingen toch al onder druk staan”, zo meldt fractievoorzitter Dave van de Ven. ,,Ik roep Boxtelse mensen op hun verhaal te vertellen zodat hun stem in de Tweede Kamer gehoord wordt. Wellicht krijgen we daardoor ook inzicht in welke mate dit probleem in onze gemeente speelt.” Mensen kunnen hun verhalen kwijt op de website www.sp.nl/zorg/meldpunt_eigen_risico.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen