07:28:32    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 08 september 2014 15:50 uur, laatst gewijzigd op 08 september 2014 16:43 uur

SP-raadslid stopt na halfjaar

SP-raadslid stopt na halfjaar

Op de foto: Teun Pijnenburg werd in maart gekozen tot SP-raadslid van Boxtel. Omdat hij geen passend werk kan vinden, gaat hij weer studeren.

Het Boxtelse gemeenteraadslid Teun Pijnenburg stapt na een krap halfjaar op. Het lid van de SP-fractie gaat in Maastricht wonen en in Tilburg studeren. Marco Bressers (46), de nummer vijf op de kandidatenlijst van zijn partij, zal de vrijgekomen raadszetel innemen.

Pijnenburg (29) kon in deze regio geen passend werk vinden en besloot daarom aan een nieuwe studie te beginnen. Die is niet te combineren met zijn raadswerk, zo meldde het scheidend raadslid in een toelichting op zijn besluit. De SP'er, momenteel flexwerker bij een instelling voor gehandicaptenzorg in Eindhoven, gaat in deeltijd een opleiding voor wiskundeleraar volgen.

Dave van de Ven: ,,Teun moet natuurlijk voor zichzelf en zijn toekomst kiezen. Dat is begrijpelijk, maar wel jammer. Hij was net zijn weg aan het vinden in de verschillende dossiers en voelde zich steeds meer thuis in de fractie en de raad. Gelukkig hebben we in Marco een goede opvolger gevonden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht