RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:58:25    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 23 juni 2012 12:48 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2012 12:54 uur

SP-excursie naar terrein Tielen/Van Groeningen

SP-excursie naar terrein Tielen/Van Groeningen

Op de foto: Gemeenteraadsleden lieten zich door Steven van Groeningen informeren over de parkeermogelijkheden. (Foto: Gerard Schalkx).

De  Boxtelse SP-fractie hield zaterdagochtend een excursie naar het terrein Tielen/Van Groeningen. Leden van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken en de gemeenteraadsleden waren uitgenodigd om zich te laten informeren over de mogelijkheden voor parkeren op het terrein in het centrum van Boxtel.

De SP stelt dat het terrein Tielen/Van Groeningen zich goed leent als parkeerplaats. ,,In plaats van te kiezen voor één grote parkeervoorziening zou ook gekeken moeten worden naar kleinere parkeermogelijkheden rond het centrum. Dit terrein is daar geschikt voor, ook Fellenoord en achter het gemeentehuis is hier ruimte voor", meent fractievoorzitter Eric van den Broek.

Op het terrein is volgens Steven van Groeningen ruimte voor 120 auto's. Vijftig parkeerplaatsen zouden bestemd moeten zijn voor bewoners van de Molenstraat en de toekomstige woningen van Pantarhei. Van Groeningen: ,,Daarnaast zijn er mogelijkheden voor doorsteekjes naar de Stationsstraat en Prins Bernhardstraat zodat het winkelend publiek het centrum makkelijk kan bereiken. Ook wordt de Stationsstraat als winkelgebied hierdoor aantrekkelijker."

De Boxtelse gemeenteraad bespreekt in haar maandelijkse vergadering van dinsdag 26 juni het centrumplan, waarbij ook het plan voor parkeren in de pastorietuin aan de orde komt. Van den Broek: ,,De SP zal dan met een amendement komen voor andere parkeeropties." De vergadering start dinsdag om 19.30 uur.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Olieenzo