RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:23:48    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 25 maart 2013 17:15 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2013 17:36 uur

Rustige kermis in Esch

Rustige kermis in Esch

Op de foto: Dolle pret bij de kermiskraam op het Marktplein in Esch waar de jongste jeugd naar plastic eendjes kan hengelen. (Foto: Gerard Schalkx).

Het liep zaterdag- en zondagmiddag niet storm op het kermisterrein in het centrum van Esch. Maar de bezoekers die Paaszaterdag en Eerste Paasdag wél van de partij waren en het winterse weer trotseerden, genoten met volle teugen van het spektakel.

De vertrouwde attracties stonden ook dit jaar weer op het Essche Marktplein. Zaterdag- en zondagmiddag waren redelijk wat mensen op de been, met name tussen vier en zes uur ’s middags. Daaronder behalve jeugdige bezoekers ook (groot)ouders met hun (klein)kinderen. ,,Dit is vanwege de winters aanvoelende kou natuurlijk geen ideaal kermisweer”, aldus Henry Paashuis, die de Essche kermis dit jaar organiseert tegen een lagere pachtsom dan de afgelopen jaren. ,,Mensen blijven veel korter dan normaal op het kermisterrein hangen.”

Met name de botsauto's hadden de eerste dagen een grote aantrekkingskracht op de aanwezige jongeren. De kermis in Esch bestaat verder uit een rups, draaimolen, grijpkraam, flipperkastspel, vliegtuigmolen en een snoep- en suikerspinkraam. De enige verandering is dat het touwtje trekken dit keer ontbreekt ten faveure van de Lucky Duck, een kraam waar kinderen naar plastic eendjes kunnen hengelen.  

De kermis in Esch duurt nog tot en met dinsdag.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht