21:09:14    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 24 oktober 2012 15:06 uur, laatst gewijzigd op 24 oktober 2012 15:08 uur

Rotsblokken op Dommeloever

Rotsblokken op Dommeloever

Op de foto: Vanaf de fietsbrug in de Raaphof was woensdag te zien hoe de oeverversteviging werd aangebracht. (Foto: Henk van Weert).

De dinsdag geloste rotsblokken op het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat zijn woensdag met een duwbootje voorbij de brug in de Raaphof getransporteerd. Daar zijn de keien vanaf een ponton in de Dommel door een kraan van aannemingsbedrijf Klaar als versteviging op de zuidelijke oever geplaatst. Afgelopen zomer werd de noordoever op deze plek ook al verstevigd.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project Dommel door Boxtel. Medio november, twee weken later dan aanvankelijk gepland, moet het karwei grotendeels zijn afgerond. Alleen de rivieroever ter hoogte van het parkeerterrein nabij de Zwaanse Brug moet daarna nog onder handen worden genomen. Voor de herinrichting daarvan zijn echter nog niet alle procedures doorlopen. In de zomer van 2013 hopen Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel het project geheel te kunnen voltooien.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel EmielTechniek Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Remax-optimus Beleef Boxtel TopSlank Doornmalen electro Alfa Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Filipe Elan Bikes support