18:41:42    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 13 juni 2011 16:23 uur, laatst gewijzigd op 14 juni 2011 07:17 uur

'Ronkt ie niet heerlijk?'

\'Ronkt ie niet heerlijk?\'

Op de foto: Ook Winston en Tilly Brooker zijn present in hun Austin Healey uit 1959. (Foto: Henk van Weert).

Onder grote belangstelling vindt vanmiddag de Brabantse Oldtimerdag plaats in het centrum van Liempde. Klassieke auto’s van vóór 1950 glommen van top tot teen en werden met open mond bewonderd door omstanders. Maar ook oude auto’s uit later jaren, evenals brommers, solexen en motoren vielen in de smaak. ,,’s Winters sleutelen om ’s zomers te showen.”

Met startnummer 128 is de Bentley Derby uit 1937 een van de pronkstukken tijdens de Brabantse Oldtimerdag die wordt georganiseerd door de nostalgische vereniging Terug in d’n Tèd Liemt. ,,Echt gebouwd voor trials”, weet Ronald van Pelt uit Best, sinds twee jaar de trotse bezitter van het Engelse voertuig. ,,Al jaren had ik deze auto op het oog. Tot nu toe reed alleen naoorlogse oldtimers, maar eindelijk is het gelukt om dit pronkjuweel te bemachtigen.”

Jaarlijks is Van Pelt met zijn zoon als navigator van de partij tijdens de Keistampersrit die deel uitmaakt van de Oldtimerdag. Maar hij rijdt meer tourtochten en rally’s. ,,Vorig jaar hebben we vijf weken lang door Zuid-Amerika gereden, maar dat was met een ander voertuig.

De Derby was al gerestaureerd toen de Bestenaar hem overnam van de vorige, Britse, eigenaar. ,,Dat was een echte Bentley-specialist. Moet ook wel, want het valt niet mee om aan onderdelen te komen. Alles moet via-via. Wat vindt je? Ronkt ie niet heerlijk!"

Als de klassiekers van start gaan en bij café ’t Huukske afslaan de Parkstraat op, vertelt speaker Rien Schuurmans allerlei wetenswaardigheden van de voertuigen die zich aandienen. Piet van den Elzen uit Boxtel gaat voorop in zijn witte Mercedes. Even later passeert een pick-up van het merk Chevrolet. ,,Een transportwagen met zes cilinders en een zwaar, degelijk blok. Deze voertuigen werden vooral door ondernemers gebruikt in het Amerika van de jaren vijftig en zestig”, vertelt Schuurmans. ,,Maar deze is toch echt uit 1941”, haast de bestuurder te zeggen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel EmielTechniek Remax-optimus buisman optiek Toverboom Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Filipe Podium Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank