RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:14:37    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 01 mei 2011 13:51 uur, laatst gewijzigd op 05 mei 2011 10:08 uur

Romeinen 'veroveren' Groene Woud

Romeinen \'veroveren\' Groene Woud

Op de foto: De wethouders Peter van de Wiel (rechts) en Henk van Roosmalen onthullen in het bijzijn van Romeinse soldaten een informatiepaneel aan de Florijn. (Foto: Marc Cleutjens)

De wethouders Peter van de Wiel (Boxtel) en Henk van Roosmalen (Sint-Michielsgestel) hebben zondag in oertijdmuseum De Groene Poort het project Romeinen in Het Groene Woud officieel gelanceerd. Het project omvat onder meer een fietsroute langs archeologische vindplaatsen, exposities en wetenschappelijk historisch onderzoek.

De Gestelse veldrijder Reinier Groenendaal, Nederlands kampioen in 1985, nam de fietsroute in Boxtel in gebruik. Hij deed dat met beide wethouders en met directeur Rein de Laat van de VVV Noordoost-Brabant, die tevens bestuurslid is van Streekraad Het Groene Woud. Langs de fietsroute staan informatiepanelen; een van die panelen werd door de wethouders onthuld aan de Florijn in Boxtel.

De start van het project Romeinen in Het Groene Woud werd opgeluisterd door een optreden van de Vereniging Gemina, wier leden zich inzet voor het namaken en tonen van Romeinse uitrustingen. De 'Romeinen' hadden bij De Groene Poort een heus tentenkamp opgebouwd, demonstreerden enkele aanvalstactieken en vertelden enthousiast over kleding en wapentuig.

Informatiefolders over het Romeinen-project zijn verkrijgbaar bij De Groene Poort en de VVV-kantoren in de regio. Meer informstie staat ook op www.hetgroenewoud.com/romeinen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen