18:44:03    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 december 2012 15:49 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2012 15:55 uur

Rollatorrijbewijs voor Tossy

Rollatorrijbewijs voor Tossy

Op de foto: Ondanks een hellinkje en een plateau met losliggende stoeptegels bereikte wethouder Tossy de Man met een rollator veilig de entree van de Zorgwinkel die zij officieel opende. (Foto: Peter de Koning).

Nadat ze met goed gevolg met een rollator een hindernisbaan had afgelegd, knipte wethouder Tossy de Man vrijdagmiddag een reusachtige pleister door. Daarmee was de nieuwe Zorgwinkel van Medicura en Zorggroep Elde aan de Liduinahof geopend.

Directeur Eric Hardy van Thuiszorg Elde gaf aan dat de Zorgwinkel eigenlijk eerder dit jaar al de deuren had moeten openen. De vondst van grotere hoeveelheden asbest dan verwacht tijdens de sloop van de oude verpleeghuisvleugel van Liduina gooide echter roet in het eten. ,,De winkel voor medische hulpmiddelen moet mensen in staat stellen langer thuis te blijven wonen. ,,Waar het kabinet-Rutte II er nog niet in slaagt bruggen te slaan, doen wij dat wel: een brug naar een zorgstelsel dat uitgaat van wat mensen op eigen kracht kunnen."

,,Ik heb een moeder die ruim honderd jaar oud is en nog altijd zelfstandig woont. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk moderne hulpmiddelen zijn. Met de opening van deze winkel kunnen Boxtelse burgers daarover nu beschikken." De samenwerking tussen Medicura en Elde noemde De Man een win-winsituatie.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties