RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:28:51    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 december 2012 15:49 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2012 15:55 uur

Rollatorrijbewijs voor Tossy

Rollatorrijbewijs voor Tossy

Op de foto: Ondanks een hellinkje en een plateau met losliggende stoeptegels bereikte wethouder Tossy de Man met een rollator veilig de entree van de Zorgwinkel die zij officieel opende. (Foto: Peter de Koning).

Nadat ze met goed gevolg met een rollator een hindernisbaan had afgelegd, knipte wethouder Tossy de Man vrijdagmiddag een reusachtige pleister door. Daarmee was de nieuwe Zorgwinkel van Medicura en Zorggroep Elde aan de Liduinahof geopend.

Directeur Eric Hardy van Thuiszorg Elde gaf aan dat de Zorgwinkel eigenlijk eerder dit jaar al de deuren had moeten openen. De vondst van grotere hoeveelheden asbest dan verwacht tijdens de sloop van de oude verpleeghuisvleugel van Liduina gooide echter roet in het eten. ,,De winkel voor medische hulpmiddelen moet mensen in staat stellen langer thuis te blijven wonen. ,,Waar het kabinet-Rutte II er nog niet in slaagt bruggen te slaan, doen wij dat wel: een brug naar een zorgstelsel dat uitgaat van wat mensen op eigen kracht kunnen."

,,Ik heb een moeder die ruim honderd jaar oud is en nog altijd zelfstandig woont. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk moderne hulpmiddelen zijn. Met de opening van deze winkel kunnen Boxtelse burgers daarover nu beschikken." De samenwerking tussen Medicura en Elde noemde De Man een win-winsituatie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie SNS Bank Gemeente Boxtel