01:54:58    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 mei 2012 20:13 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2012 18:25 uur

Rikkers halen 2.500 euro op

Rikkers halen 2.500 euro op

Op de foto: De eerste kaarten worden gelegd op de prominententafel in cafe Becoloth. Van links naar rechts Willem Voets, Toon Slaats, Willie van de Langenberg en Wilhelmien van Grinsven. (Foto: Albert Stolwijk).

De kaarters van Rikkeloth hebben 24 uur lang onafgebroken een kaartje gelegd voor de Heilig Bloedprocessie in Boxtel. Tot vrijdagmiddag drie uur stond cafe Becoloth in het teken van een rikmarathon waaraan tientallen kaartliefhebbers meededen. Een bedrag van 2.500 euro werd bij elkaar gekaart.

Wethouder Willie van de Langenberg gaf donderdagmiddag het officiele startsein van de rikmarathon. Hij opende de wedstrijd aan de zogenaamde 'prominententafel' in het cafe aan de Rozemarijnstraat. Zijn opponenten waren kroegbaas Willem Voets, voorzitter Toon Slaats van de Heilig Bloedprocessie en Willemien van Griensven, die 24 uur onafgebroken aan de kaarttafel zat.

Ton Rooms van Rikkeloth vertelde bij de start dat de kaartclub elk jaar een goed doel in de plaatselijke gemeenschap zoekt en dit keer is uitgekomen bij de Heilig Bloedprocessie. Wethouder Van de Langenberg noemde rikken iets typisch Boxtels, net als de Heilig Bloedprocessie. ,,Rikkeloth wil bereiken dat meer mensen het Brabantse kaartspel rikken weer onder de knie krijgen. Dat daarmee ook een lokaal doel wordt gesteund is geweldig."

Aan het slot van de marathon kroop wethouder Van de Langenberg weer achter de kaarttafel, net als Toon Slaats. Om klokslag drie uur klonk de bel en zat de rikmarathon erop.  Na een bescheiden dienstenveiling stond de teller volgens Ton Rooms op een bedrag van circa 2.500 euro, waarvan de Heilig Bloedstichting nieuwe kleding voor de processie zal laten maken.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij EmielTechniek Alfa Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg buisman optiek TopSlank Beleef Boxtel Huidtherapie Olieenzo Toverboom Podium Boxtel