RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:03:51    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 augustus 2011 20:10 uur, laatst gewijzigd op 12 augustus 2011 22:19 uur

Rikkeloth gul voor Kinderboerderij

Rikkeloth gul voor Kinderboerderij

Op de foto: Voorzitter Wilbert Bressers van de Kinderboerderij (links) neemt de cheque in ontvangst uit handen van penningmeester Carl Sidler van kaartclub Rikkeloth. (Foto: Henk van Weert).

In stamcafé Becoloth heeft kaartclub Rikkeloth vrijdag aan het begin van de avond een cheque van 400 euro aangeboden aan voorzitter Wilbert Bressers van de Kinderboerderij Boxtel. Het geld wordt besteed aan de noodzakelijke verbouwing van de hoeve aan het Apollopad.

Jaarlijks schenken de leden van de Boxtelse rikclub een bedrag aan een goed doel. ,,Dat nu voor de Kinderboerderij is gekozen, komt omdat onze leden (bijna) allemaal opa's zijn die graag met hun kleinkinderen naar de Kinderboerderij komen", grapte voorzitter Ton Rooms van Rikkeloth. Serieus: ,,Maar we weten dat jullie bezig zijn met een flinke verbouwing en dat subsidies fors onder druk staan. Onze bijdrage is niet groot, maar komt heel goed terecht."

Namens het stichtingsbestuur van de Kinderboerderij zei voorzitter Bressers na de overhandiging blij te zijn met dit soort initiatieven. ,,Voor de complete renovatie is circa 100.000 euro nodig. Een groot deel van de kosten moeten we maken voor de vervanging van het rieten dak. Daarnaast is het nodig de bovenverdieping te moderniseren. Het instructielokaal doet nu ook dienst als kleedkamer en kantoor. Dat is niet meer van deze tijd."

Voorafgaand aan de uitreiking van de cheque kregen ook de winnaars van de tourtoto hun prijzen overhandigd. Winnaar werd Rik Timmermans uit Oss.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel